Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa vehabijske zajednice

'Samoubilački napadi nisu zabranjeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samoubilački napadi nisu zabranjeni i treba ih koristiti 'u izuzetnim prilikama i situacijama', smatra Nusret Imamović, vođa neslužbene vehabijske zajednice iz Gornje Maoče pokraj Brčkog, od ranije poznat policiji BiH.

Svoj stav o samoubilačkim napadima iznio je na portalu 'Put vjernika', odgovarajući na pitanje jednog posjetitelja je li grijeh opasati se dinamitom i raznijeti među grupom kjafira (nevjernika), piše Pincom.info.

Pročitajte i ovo Ilustracija niz napada Užas na moru, kitovi ubojice potopili jedrilicu: Prvo su se zabijali u trup i kormilo, a onda je počela prodirati voda Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede

'Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo kako ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama, napisao je Imamović, govoreći o samoubilačkim terorističkim napadima.

Goran Lujić, šef policije Brčko distrikta, kaže kako je Imamović policiji u Brčkom i Tuzli dobro poznat po nasilničkom ponašanju, ali da o konkretnom mogućem poticanju na samoubilačke napada ne zna ništa. 

'Ime Nusreta Imamovića mi je poznato iz najmanje dva slučaja. Jedan smo radili mi i radilo se o nasilničkom ponašanju s teškim ozljedama. Drugi slučaj su radile kolege iz Tuzle, a tada je Imamović bio osumnjičen da je prisvojio školski objekt u Gornjoj Maoči i u njemu otvorio vjersku školu. To je svakako osoba koja je sigurnosno interesantna policiji i mi ćemo sve informacije koje prikupimo proslijediti nadležnim tijelima zaduženim za borbu protiv terorizma, istakao je Lujić.

Gojko Vasić, načelnik Krim-policije MUP-a RS, nije želio govoriti o ovom slučaju. Smatra kako nije vrijeme za iznošenje detalja ukoliko policijske agencije istražuju Imamovićevo djelovanje. 

'Ne mogu govoriti o ovom slučaju, jer sve informacije koje bih mogao dati spadaju u domenu operativnih policijskih poslova, rekao je Robert Cvrtak, glasnogovornik Federalne uprave policije (FUP).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene