Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sadović: 'Vijeće ministara nije dalo suglasnost za Pelješki most'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović izjavio je kako predsjednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader krivo informira javnost kada tvrdi da je, za razliku od Predsjedništva BiH, Vijeće ministara dalo suglasnost za gradnju mosta za Pelješac.

Sadović je upozorio kako Vijeće ministara BiH nikada nije dalo suglasnost za gradnju mosta za Pelješac.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!" Slika nije dostupna Izgradnja mosta za Pelješac i dalje sporna

Ministar kaže da su tako netočne tvrdnje koje je hrvatski premijer Sanader iznio polemizirajući s izjavama predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića kada je on najavio mogućnost pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog ovog projekta.

'Nije problem odnos Vijeća ministara i Predsjedništva BiH u vezi s gradnjom mosta kopno-Pelješac nego ozbiljan problem postoji u odnosu hrvatskog premijera i njegovog ministra u Vijeću ministara BiH koji nije završio zadaću pa ga neistinito informira', kazao je Sadović aludirajući na ponašanje ministra prometa i komunikacija BiH Bože Ljubića.

Sadović je i prije izjavljivao kako Ljubić, koji je ujedno predsjednik stranke HDZ 1990., u Vijeću ministara BiH zapravo zastupa interese Hrvatske, a ne BiH.

Pojasnio je kako usuglašena bilješka sa sastanka stručnih povjerenstava BiH i Hrvatske u vezi s gradnjom mosta za Pelješac nikada nije prihvaćena na Vijeću ministara BiH.

'Ta bilješka pretpostavka je početku pregovora o protokolu o gradnji mosta. Sve i da je je protokol potpisan, to nije stvaralo pravne pretpostavke za rješavanje spornih pitanja sukladno Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravu mora', zaključio je Sadović.

O mostu Pelješac ponovno se očitovao i srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Za razliku od Komšića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, Radmanović nije za tužbu protiv Hrvatske.

Ocijenio je kako Predsjedništvo BiH ne može zabraniti gradnju mosta za Pelješac, a i da može on bi osobno bio protiv toga.

'Ja sam protiv bilo kakvih najavljenih tužbi i zbog toga
Predsjedništvo BiH neće moći postići jedinstveni stav', izjavio je Radmanović založivši se da Hrvatska i BiH bilateralnim pregovorima riješe sporno pitanje granice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene