Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otežani pregovori?

SAD zabrinut zbog gradnje židovskih naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države izrazile su u ponedjeljak veliku zabrinutost zbog izvješća o novim izraelskim planovima za gradnju naselja na palestinskim područjima, ocijenivši ih kontraproduktivnim za obnovu izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora.

Izrael je u ponedjeljak objavio da je dopustio gradnju 277 stanova u jednom naselju na Zapadnoj obali, unatoč američkom i međunarodnom pritisku da se s tom praksom prekine.

'Vidjeli smo izvješća o tom odobrenju za stanove na Zapadnoj obali. Smatramo to jako zabrinjavajućim', rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

'Takva djela su kontraproduktivna za nastavak izravnih pregovora. To smo kazali izraelskoj vladi. Nastavit ćemo izražavati svoje stajalište', dodala je. (HINA)

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Izraelski tenkovi Bez uobičajene revizije "Situacija je hitna, to je u nacionalnom interesu!": State Department zaobišao Kongres i odobrio prodaju oružja Izraelu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene