Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjaju u njegovu sposobnost

SAD: Vodeći savjetnici u kampanji konzervativca Newta Gingricha dali ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći suradnici u predsjedničkoj kampanji republikanca Newta Gingricha, kao i ključno osoblje kampanje u američkim saveznim državama Iowi, New Hampshireu i Južnoj Karolini, jučer su masovno podnijeli ostavke, izvijestio je dnevni list USA Today.

'Jasno je da nije bilo puta do uspjeha', izjavio je Craig Schoenfeld, voditelj Gingricheve kampanje u Iowi, u razgovoru za lokalni list Des Moines Register.

Ostavke su također podnijeli menadžer i glasnogovornik Gingricheve nacionalne kampanje Rob Johnson i Rick Tyler, zbog 'drugačije vizije' kampanje, izvijestio je washingtonski online dnevnik Politico.

67-godišnji Newt Gingrich, predsjednik Predstavničkog doma Kongresa 1995-98., u vrijeme administracije Billa Clintona, na svojoj je Facebook stranici objavio da ne odustaje od kampanje. 'Ja sam predan voditi sadržajnu, na rješenja orijentiranu kampanju, kakvu sam pokrenuo ranije ovoga proljeća', rekao je Gingrich. 'Kampanja počinje iznova u nedjelju u Los Angelesu', gdje će govoriti na skupu Republikanske židovske koalicije, najavio je.

Schoenfeld je kazao za Des Moines Register kako je zabrinut za Gingrichevu sposobnost sakupljanja novca za kampanju, dok je Scott Rials, jedan od Gingrichevih suradnika koji je podnio ostavku, izjavio da sumnja u Gingrichevu sposobnost da osvoji republikansku predsjedničku nominaciju.

Godine 1995., magazine Time izabrao ga je za osobu godine zbog vođenja republikanske revolucije u Predstavničkom domu Kongresa s političkom platformom 'Ugovor s Amerikom', s kojom je okončana 40 godišnja dominacija Demokratske stranke u tom domu.

Godine 1998. podnio je ostavku na dužnost predsjednika Predstavničkog doma Kongresa, opterećen aferom s 23-godišnjom članicom njegova osoblja, koja mu je kasnije postala treća žena. Sadašnja kandidatura za republikansku predsjedničku nominaciju Gingrichu je prvo natjecanje za javnu dužnost od 1998. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Donald Trump sve je bliže republikanskoj nominaciji za predsjednika SAD-a Uskoro revanš s Bidenom? Trump sve bliže predsjedničkoj nominaciji: Upisao je još jednu pobjedu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene