Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon bespilotnih letjelica

SAD u zračne udare na Islamsku državu šalje pilote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srpnju Turska je prvi puta započela zračne udare protiv militanata u Siriji.

Sjedinjene Države u srijedu su započele prve zračne udare na ciljeve Islamske države zrakoplovima s ljudskom posadom iz zračne baze Incirlik u Turskoj, objavila je američka vojska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Američka koalicija ranije ovog mjeseca započela je zračne misije bespilotnim letjelicama protiv militanata, objavilo je združeno zapovjedništvo u priopćenju.

Turski borbeni zrakoplovi nisu bili uključeni u američke zračne udare u srijedu, kazali su izvori u turskim snagama sigurnosti.

Turska je prošloga mjeseca pristala otvoriti svoje strateški važne vojne baze za američku koaliciju što predstavlja veliki politički zaokret nakon godina oklijevanja da zauzme ulogu prve crte bojišta protiv islamskih militanata koji vrše pritisak na granicu te zemlje. No Ankara oklijeva preuzeti vodeću ulogu u borbi protiv islamista koji kontroliraju dijelove susjedne Sirije i Iraka.

U srpnju Turska je prvi puta započela zračne udare protiv militanata u Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene