Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži prestanak prodaje oružja Iranu

SAD za odustajanje od raketnog štita želi pomoć Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Washington u zamjenu za izmjene u svom projektu proturaketnog štita želi da Moskva zauzme odlučnije stajalište u svezi s iranskim nuklearnim programom, izjavio je ruski diplomatski izvor za dnevni list Kommersant.

Kako navodi taj izvor, SAD usto traži od Rusije da odustane od prodaje Teheranu protuzračnog sustava za obranu S-300 koji bi se mogao postaviti u blizini iranskih nuklearnih postrojenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'Amerikanci nastoje na dvama glavnim pitanjima. Traže od nas da Iranu prestanemo isporučivati rakete S-300 i da podupremo rezoluciju UN-ova Vijeća sigurnosti kojom se predviđa uvođenje sankcija Teheranu', rekao je taj 'visokorangirani' diplomat za Kommersant.

Plan bivše američke administracije predviđao je da se do 2013. postavi radar u Češkoj koji će biti povezan s deset presretača balističkih raketa dugog dometa u Poljskoj. Taj program koji je službeno bio namijenjen zaštiti od možebitnih projektila dugog dometa iz Irana, razljutio je Moskvu koja ga smatra prijetnjom vlastitoj sigurnosti. SAD je u četvrtak objavio da njihov novi program predviđa razvoj sustava za uništavanje projektila kratkog i srednjeg dometa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene