Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je počelo s boli u leđima

Broj zaraženih meningitisom u SAD-u narastao na 47!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je petero ljudi umrlo od meningitisa koji je povezan s injekcijom steroida, a kojeg su pacijenti dobili protiv bolova u leđima.

Američka vlada upozorila je liječnike i bolnice da ne koriste proizvode koji u sebi sadrže Depo-medrol, vrstu steroida za koju se sumnja da zbog gljivica izazvala meningitis, piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek

Zato su jučer američke bolnice što brže kontaktirale pacijente u čak 23 države koji su dobili spornu injekciju za bolove, zbog bojazni od zaraze gljivičnim meningitisom. Istražitelji su otkrili da gljivice u zapečaćenim bočicama steroida.

Naime, čak je 47 osoba u sedam saveznih država,  je dosad oboljelo, a pet je pacijenata preminulo od meningitisa.

>> Porastao je broj oboljelih od virusnog meningitisa

Još se uvijek ne zna točan broj pacijenata koji su primili sporni lijek, koji se inače često primjenjuje. Kako od infekcije meningitisom pa do pojave simptoma može proći od nekoliko pa sve do mjesec dana, strahuje se da je u opasnosti velik broj ljudi.

Američka vlada pretpostavlja da je više tisuća pacijenata primilo zaraženu injekciju. U samo jednoj bolnici u Indiani sporni lijek dobilo je više od 500 pacijenata, a u dvije klinike u Tennesseeju njih čak 900.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene