Obavijesti Video Pretražite Navigacija
F-22

Nad Europom će uskoro biti spremni za borbu najmoderniji zrakoplovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke zračne snage priopćile su da će uskoro u Europu poslati suvremene borbene zrakoplove kao podršku europskim saveznicima zabrinutim zbog ruske agresije.

"Ruska vojna aktivnost u Ukrajini i dalje izaziva veliku zabrinutost kod nas i naših europskih saveznika", rekla je Deborah Lee James, tajnica zračnih snaga, na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih" Prosvjedi u Europi - 2 nezadovoljstvo se širi Ne jenjavaju prosvjedi u Europi: "Problem je što umjesto da napravimo korak naprijed, mi radimo deset koraka natrag"

Načelnik glavnog stožera američkih zračnih borbenih snaga Mark Welsh James rekao je da će razmještanje omogućiti američkim snagama da vježbaju s partnerima iz NATO-a širom Europe.

F-22 je ultramoderni borbeni zrakoplov osmišljen za borbe u zraku, odnosno napade na druge letjelice. Prvi put je upotrijebljen u rujnu 2014. u okviru napada koalicije na Islamsku državu u Iraku i u Siriji.

SAD imaju oko 180 takvih zrakoplova, ali nije precizirano koliko će ih biti razmješteno u Europi niti gdje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene