Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji saveznici

SAD se ne slaže s odlukom Francuske oko statusa Palestine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je u utorak dao do znanja da se ne slaže s Francuskom koja je spremna glasovati u korist dodjele statusa Palestini kao države promatrača i nečlanice UN-a.

"Očito je da se ne slažemo s našim najstarijim saveznikom po tom pitanju", kazala je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland. "Protivimo se svakom stajalištu Opće skupštine koje bi, po našem mišljenju, dodatno zakompliciralo stvari", dodala je Nuland.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

>> Francuska će podržati palestinski status države nečlanice UN-a

Opća skupština UN-a bi u četvrtak trebala glasovati o statusu Palestinaca u Ujedinjenim narodima. Šef francuske diplomacije Laurent Fabous je kazao da je "stajalište Francuske već godinama da prizna palestinsku državu".

"Zbog toga će Francuska u četvrtak ili petak, kada to pitanje bude postavljeno, pozitivno odgovoriti", rekao je Fabius. Palestinsko predstavništvo u UN-u, "promatrački entitet", je u ponedjeljak predstavilo nacrt rezolucije koji bi Palestini dao novi status, i omogućio pristupanje Međunarodnom kaznenom sudu (ICC).

Čini se da će tekst biti usvojenm jer ima potporu većine od 193 članice UN-a. SAD i Izrael se tome čvrsto protive. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene