Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD razmatra zračne udare na Kurde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države razmatraju mogućnost zračnih udara protiv kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka kako bi se Ankara suzdržala od prelaženja iračke granice i vojne intervencije, piše u utorak dnevni list Chicago Tribune pozivajući se na visoke državne dužnosnike.

Predsjednik George W. Bush u ponedjeljak je u telefonskom razgovoru turskom predsjedniku Abdullahu Gulu dao do znanja da američki dužnosnici najozbiljnije razmatraju takvu opciju kako bi se zaustavili napadi kurdskih gerilaca na turskom teritoriju.

Pročitajte i ovo Francuska policija STRAVA U PARIZU Jezivo priznanje osumnjičenoga napadača: Patološki mrzi strance i želi ih ubijati Kurdi američku vojsku gađali krumpirima (Foto: AFP) - 2 Primirje završava večeras Erdogan odbio produljenje primirja u Siriji: ''Macron se sastaje s teroristima i prenio nam je njihov prijedlog''

SAD, naime, smatra da bi intervencija turske vojske i upad na irački teritorij toliko destabilizirali stanje u tom području da je bolje da sami interveniraju, ocjenjuje se u čikaškom dnevnom listu.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je izjavio da bi Turska i SAD mogli zajednički pokrenuti vojnu operaciju na sjeveru Iraka protiv kurdskih separatista iz Turske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene