Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasizam u porastu

SAD: Radijski voditelj traži rasnu segregaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno premlaćivanje tinejdžera bijelca u školskom autobusu od strane dvojice afroameričkih tinejdžera, dobilo je novu dimenziju u tamošnjoj javnosti, a za nju je zaslužan konzervativni radijski voditelj Rush Limbaugh, pozivajući na segregirane autobuse.

Limbaugh je u svojem komentaru čak otišao toliko daleko, da je incident okarakterizirao kao dokaz Obaminog širenja rasizma protiv bijelaca u SAD-u. Iako je policija izvijestila, uz jednog od svjedoka, kako se nije radilo o napadu zbog rasne pripadnosti, već zbog činjenice da je učenik odabrao sjesti na 'krivo' mjesto, Limbaugh je ostao pri svojem mišljenju.

Pročitajte i ovo Zabava na Šri Lanki Dobio uvrede i prijetnje Organizirao zabavu za bijelce pa morao napustiti zemlju: "Nikada nismo podržavali i nećemo podržavati razne rasističke izjave" Slika nije dostupna Rasizam u zamahu Ku Klux Klan opet "jaše": Leci diljem SAD-a, traže se - "nadmoćni bijelci"

Nakon što je primio poziv slušatelja, koji je ustvrdio kako se njemu čini da se radi o incidentu na rasnoj osnovi, Limbaugh je ocijenio kako je slušatelj u krivu. 'Mislim da je slušatelj u krivu. ne samo da se radilo o rasizmu, već o opravdanom rasizmu. Mislim, to je lekcija koju nas uče ovih dana. Dječak nije niti trebao biti u tom autobusu. Trebamo segregirane autobuse, jer se radi o očitoj invaziji prostora. To je Obamina Amerika', rekao je Limbaugh.

Homoseksualizam izjednačio s rasizmom

'Ako je homoseksualnost kod ljudi u redu samo zato što je urođena, zašto to ne bi bio i rasizam, koji je urođen kod ljudi? Žao mi je, ali moj um tako funkcionira', zaključio je Limbaugh, objašnjavajući javnosti način na koji razmišlja. Ipak, njegova vizija tinejdžerskog sukoba u autobusu, nije mišljenje većine Amerikanaca, a mnogi njegovi novinarski kolege iz drugih američkih medija, nadaju se kako njegov komentar nije bio ozbiljan, već samo senzacionalistički nastrojen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene