Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne boje ih se

SAD: Proglašenje kalifata za Irak i Siriju ne znači ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države u ponedjeljak su izjavile da pobunjeničko proglašenje kalifata koji pokriva velike dijelove Iraka i Sirije "ne znači ništa" za stanovništvo Iraka i Sirije.

"Već smo se uvjerili u primjenu ovakve formule" ISIL-a (Islamske države Iraka i Levanta, skupine preimenovane u Islamsku državu), izjavila je glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

"Ova objava za stanovništvo Iraka i Sirije ne znači ništa", kazala je. Uoči sastanka iračkog parlamenta o osnivanju nove vlade, predstavnica američke diplomacije rekla je da Washington "poziva iračke čelnike da se suglase s trima ključnim stajalištima koje predstavljaju temelj za formiranje vlade".

Bijela kuća ranije je objavila da je ISIL pokrenuo "kampanju terora uz primjenu nasilja i represivne ideologije, što predstavlja veliku opasnost za budućnost Iraka".

"ISIL se ne bori za snažniji Irak, već za njegovo uništenje. Zbog toga će američka administracija izravno surađivati s iračkim političkim čelnicima kako bi ih potaknula da ujedine zemlju i suoče se s pobunjeničkom prijetnjom", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene