Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnaj ostvarena

SAD prekinuo pomoć u hrani Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države prekinule su dostavu pomoći u hrani Sjevernoj Koreji, koja je dogovorena krajem veljače u zamjenu za prekid nuklearnih i balističkih aktivnosti Pjongjanga.

'Bili smo primorani prekinuti pomoć u hrani Sjevernoj Koreji' zbog odluke Pjongjanga da u travnju lansira raketu, koja bi, po službenom objašnjenju, trebala u orbitu postaviti satelit, rekao je pomoćnik ministra obrane zadužen za Aziju, na saslušanju u Kongresu.

'Sporazum (iz veljače) izrijekom zabranjuje Sjevernoj Koreji da lansira projektile i mi smo ih upozorili da će se slanje satelita tumačiti kao lansiranje projektila jer se koristi ista tehnologija', rekao je Peter Lavoy članovima Odbora za obranu Zastupničkog doma.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Sjeverna Koreja najavila je da će raketu dugog dometa lansirati između 12. i 16. travnja, u čast obilježavanja stote obljetnice rođenja utemeljitelja te komunističke države Kim Il-sunga. 'To pokazuje njihovo pomanjkanje volje da ispunjavaju preuzete obveze', rekao je Lavoy, ne precizirajući da li je dostava pomoći u hranu počela i potom prekinuta ili još nije ni počela. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene