Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moramo ići naprijed'

SAD pozdravlja susret premijera Hrvatske i Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Philip Reeker, pomoćnik zamjenika američke državne tajnice zadužen za zemlje jugoistočne Europe u Bruxellesu je komentirao i susret premijera Milanovića i Dačića.

'Hrvatska i Srbija imaju puno više zajedničkog nego onoga što ih dijeli, stoga su važni bilateralni susreti između čelnika dviju zemalja, kako bi se poboljšala suradnja', izjavio je u Bruxellesu Philip Reeker, pomoćnik zamjenika američke državne tajnice zadužen za zemlje jugoistočne Europe.
Komentirajući sastanak premijera Milanovića i Dačića u Beogradu, Reeker je rekao.

' U 21. stoljeću moramo ići naprijed, raditi na gospodarskom oporavku. Nitko ne može biti izoliran, mora se raditi zajedno bilo na području gospodarstva bilo u rješavanju međunarodnih problema. Stoga su važni ti bilateralni susreti", rekao je američki diplomat.

Upitan može li današnji susret srbijanskog premijera Ivice Dačića i hrvatskog premihjera Zorana Milanovića pridonijeti da Srbija lakše prihvati oslobađajuće presude Haškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, Reeker je rekao da i to može biti jedna od puno tema o kojima će se razgovarati.

'Presude se donose i bit će neslaganja oko tih presuda, ali je važno poštovati proces i vladavinu prava. Važno je koristiti lekcije naučene iz prošlosti da se više nikad ne dogodi ono što je dovelo do osnivanja Haškog suda i da sada suverene i neovisne zemlje zajedno rade na ispunjavanju zajedničih ciljeva' , rekao je Reeker koji je u State Departmentu zadužen za Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Albaniju. (HINA)
 

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene