Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak prosvjeda

SAD povukle pozive iranskim diplomatima za Dan neovisnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države povukle su pozive iranskim diplomatima da sudjeluju na proslavama Dana neovisnosti 4. srpnja, što je simboličan znak prosvjeda američkih vlasti protiv načina na koji se iranski režim odnosi prema prosvjednicima.

State Department je pozvao iranske diplomate na svečanosti u američka veleposlanstva širom svijeta, prvi puta u posljednjih trideset godina. Međutim, povlačenje poziva je zapravo simbolično jer ni jedan iranski diplomat nije na njih odgovorio. ‘Nije iznenađujuće, s obzirom na ono što se događa u Teheranu, da nitko nije odgovorio’, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs novinarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom'' Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

>> Djelomično prebrojavanje glasova potvrdilo rezultat

‘Nažalost, okolnosti su se promijenile, i sudjelovanje iranskih diplomata ne bi bilo prikladno u svjetlu neopravdanih akcija koje predsjednik i ja osuđujemo. Iransko sudjelovanje nije više poželjno u sadašnjim uvjetima’, kazala je američka državna tajnica Hillary Clinton. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene