Obavijesti Video Pretražite Navigacija
300 dodatnih vojnika

SAD pojačava svoju vojnu nazočnost u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspoređivanje dodatnih vojnika, helikoptera i bespilotnih letjelica odgovor je na stanje sigurnosti u Bagdadu, tvrde dužnosnici

SAD pojačava svoju vojnu nazočnost u Iraku raspoređujući oko 300 dodatnih vojnika, te helikoptere i bespilotne letjelice, kao odgovor na stanje sigurnosti u Bagdadu, izjavili su u ponedjeljak dužnosnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Odluka koju je objavio Pentagon stavlja američke vojnike u službu pružanja sigurnosti u bagdadskoj međunarodnoj zračnoj luci u vrijeme napredovanja islamističke skupine ISIL tri godine nakon američkog vojnog povlačenja.

Irak: Stigli američki specijalci da zaustave džihadiste

Dok se nagađa hoće li predsjednik Barack Obama možda odobriti zračne udare, jedan američki dužnosnik je izjavio da su ti potezi prije svega usmjereni na zaštitu Amerikanaca u Iraku.

'Ne radi se o pripremama za zračne udare', kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Pentagon je priopćio da je oko 200 vojnika doputovalo u nedjelju u Irak kako bi pojačali sigurnost u američkom veleposlanstvu i bagdadskoj zračnoj luci.

Strašne brojke: U Iraku u 12 dana ubijeno više od tisuću civila

Još stotinu vojnika je doputovalo u Iraku i mnogi od njih bit će razmješteni u zračnoj luci, dodao je dužnosnik.

Pentagon je također objavio da se manji broj helikoptera i bespilotnih letjelica raspoređuje u Iraku.

To su dodatne snage nakon što je Obama odobrio slanje 300 vojnih savjetnika u Irak. Oni će također izvršiti procjenu kako bi SAD mogao pružiti dodatnu potporu toj zemlji. Oko 180 tih savjetnika već je u Iraku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene