Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti promjene odnosa

SAD podupire istrage na Kosovu oko prodaje organa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department je ponovio potporu istrazi optužbi iz izvješća Vijeća Europe o trgovini ljudskim organima na Kosovu i to uz ocjenu da su se takve optužbe i ranije pojavljivale, te isticanje da one neće promijeniti odnos SAD-a prema Kosovu.

Na pitanje o izvješću o trgovini organima na Kosovu glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley rekao je na brifingu za novinare kako su 'neka od tih pitanja i ranije bila pod istragom', ali da u mjeri u kojoj to izvješće baca novo svjetlo na njih 'trebaju biti do kraja istražena'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe za kriminal Thaci tuži izvjestitelja Vijeća Europe zbog klevete Slika nije dostupna Na sjeveru Albanije VIDEO: Je li ovo kuća u kojoj su ljudima odstranjivani organi?

>> 'Sumnjamo da je na Kosovu nestalo 500 ljudi'

>> VIDEO: Je li ovo kuća u kojoj su ljudima odstranjivani organi?

Na pitanje je li američka administracija kontaktirala vladu na Kosovu oko tih pitanja, Crowley je kazao da mu to nije poznato.

Neće promijeniti odnose

'Ne mislim da će to iz temelja promijeniti odnose SAD-a i Kosova', rekao je Crowley te dodao kako se 'ti odnosi temelje na obostranim interesima, a ne na određenim osobama'.

Na upit vidi li probleme u nastavku odnosa s kosovskim dužnosnicima, posebno s premijerom Hashimom Thacijem, Crowley je odgovorio da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

'Za sada, budući da je svaki pojedinac nevin svugdje u svijetu dok mu se ne dokaže krivnja, on je sadašnji predsjednik vlade, i mi ćemo nastaviti surađivati s tom vladom', rekao je Crowley.

'SAD nikome ne daje propusnice'

Na pitanje kako to da SAD ne surađuje sa sudanskim predsjednikom Omarom Baširom ili predsjednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom, iako oni nisu za ništa osuđeni, a Thaciju daje 'luksuz' dokazivanja krivnje, Crowley je rekao da 'SAD nikome ne daje propusnicu'. Ponovio je kako treba u cijelosti istražiti nove informacije koje otkriva izvješće posebnog izvjestitelja Vijeća Europe Dicka Martyja, o trgovini organima na Kosovu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene