Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dogovor nadohvat ruke'

Ključna faza pregovora: 'Ne smijemo propustiti ovu priliku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća opovrgnula je u utorak da je cilj pregovora s Teheranom o iranskom nuklearnom programu postići tek desetogodišnji sporazum.

'Neki govore da smo skloni sporazumu na samo 10 godina, to nije točno', rekao je Josh Earnest, glasnogovornik Bijele kuće na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

'To ne ocrtava američko stajalište u pregovorima kao ni stajališta naših međunarodnih partnera', dodao je i odbio iznijeti pojedinosti američkog stajališta.

Dogovor o iranskom nuklearnom programu je 'nadohvat ruke', rekla je u utorak visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i pozvala sve strane da pokažu političku volju.

'Ne smijemo propustiti ovu priliku', naglasila je Mogherini u govoru u Chatham House, dok razgovori između Irana i skupine 5+1 (Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija, Rusija i Njemačka) ulaze u ključnu fazu u Ženevi.

Tvrde da Iran ima tajno postrojenje!

'Dobar dogovor je nadohvat ruke ako strane nastave surađivati kao što su činile do sada i ako svi pokažu dovoljno političke volje za pronalaženje dobrog sporazuma. Globalni sporazum bio bi svima koristan', dodala je.

Idući krug pregovora predviđen je sljedećeg tjedna u Švicarskoj. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene