Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potencijalne veze s talibanima

SAD odlučio privremeno obustaviti obuku afganistanskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjedništvo specijalnih američkih postrojba u Afganistanu privremeno je obustavilo obuku svih afganistanskih novaka, a svrha takve odluke je ponovno provesti provjeru njihovih potencijalnih veza s talibanima, piše Washington Post.

Proces provjere proći će više od 27.000 afganistanskih vojnika, prenosi list. Ova je mjera uslijedila nakon što su tijekom ove godine osobe u odorama afganistanskih vojnika u "internim napadima" ubile najmanje 45 američkih vojnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

>> Tri australska vojnika ubijena u Afganistanu

Ovakva vrsta napada, koju je vrlo teško spriječiti, sve je češća u posljednjih nekoliko mjeseci. Među ubijenima su i vojnici ostalih pripadnika međunarodnih vojnih snaga pod zapovjedništvom NATO-a, među kojima je najviše francuskih i australskih vojnika. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene