Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasiljem do rješenja?

SAD: Na ulicama prosvjedovali 12 sati, sukobili se s policijom! Doznajte zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pretjerane policijske uporabe oružja u američkom gradu Albuquerqueu, stanovnici su prosvjedovali 12 sati te su se sukobili s policijom.

Dan nakon što su se stotine ljude sukobili s policajcima u američkom gradu Albuquerqueu, tijekom prosvjeda oko policijske pucnjave, novi šef gradske policije, komentirao je suzdržanost policije i rekao da će otkriti reforme koje uključuju i proceduru regrutiranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Blizu škole Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion sletio u ponor, a srećom je izbjegnuta veća tragedija Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Šef policije u Albuquerque, Gorden Eden razgovarao je s novinarima nakon što je više od 300 ljudi prosvjedovalo i zatražilo ostavke gradskih dužnosnika, javlja AP.

Prosvjed je postao nasilan kada su prosvjednici krenuli prema policajcima i na njih počeli bacati kamenje i boce. 'Situacija se izmijenila od prosvjeda prema nasilju', rekao je Eden.

Turci na ulicama bijesni zbog smrti dječaka, policija ih rastjeruje suzavcem i vodenim topovima

Policija je na gomilu bacila suzavac, nakon što je jedan muškarac imao kod sebe pušku AK-47, legao na cestu i pri tom blokirao promet.

Osim što su napali snage reda, prosvjednici su se počeli i međusobno tući, tvrdi Eden. Tijekom 12-satnog prosvjeda, četiri su osobe privedene.

Inače, stanovnici su prosvjedovali zbog 37 slučajeva pucnjave u koje je bila upletena tamošnja policija u posljednje tri godine. Posljednji takav slučaj, bilo je ubojstvo beskućnika Jamesa Boyda dok se pokušavao predati policiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene