Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Muškarac u karanteni zbog tuberkuloze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac s rijetkom i vrlo opasnom vrstom tuberkuloze otporne na antibiotike (XDR TB) stavljen je u karantenu u SAD-u, nakon što vjerojatno izložio opasnosti zaraze putnike i posadu na dva transatlantska leta ovoga mjeseca.

To je po prvi puta da je američka savezna vlada izdala nalog za karantenu od 1963. godine, kada je u nju smješten pacijent s malim boginjama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli zaokret Veliki korak: Ukidaju obvezu karantene za putnike koji ulaze u njihovu zemlju, ali postoje određeni uvjeti Slika nije dostupna Kritike zbog pretjeranosti Obvezna hotelska karantena u Velikoj Britaniji plaća se oko 15.000 kuna, a za lažne podatke kazna zatvora do deset godina

CDC je pozvao putnike s oba leta da se u roku od osam do deset tjedana podvrgnu testiranju na tuberkulozu. Najizloženiji zarazi bili su putnici koji su sjedili uz zaraženog muškarca, kao i oni u dva reda ispred i dva reda iza njega.

Muškarac, čiji identitet nije otkriven, letio je 12. svibnja iz
Atlante za Pariz, letom br. 385 Air Francea, te 24. svibnja iz Praga za Monteral, letom 104 kompanije Czech Air. U SAD je ušao automobilom.

On je surađivao s vlastima kada je saznao da ima neobično opasan oblik tuberkuloze. Dobrovoljno je otišao u bolnicu i neće biti procesuiran, rekli su dužnosnici CDC-a.

Muškarac je hospitaliziran u Atlanti u respiratornoj izolaciji, ema navodima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene