Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Kongresnik Kuchinich podnio rezoluciju za opoziv Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki kongresnik Dennis Kuchinich, demokrat hrvatskog podrijetla, iz Ohia, službeno je pozvao na 'impeachment', odnosno postupak opoziva predsjednika Georgea W. Busha, podnoseći prijedlog rezolucije u kojoj se predsjednika SAD optužuje za ratne zločine.

Demokratsko čelništvo u Kongresu nekoliko je puta izjavilo da neće početi postupak 'impeachmenta', a predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi kazala je da ta zamisao 'nije u igri'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronalutrija Ne biste se cijepili? Ni za milijun dolara? Nakon ovakve ponude i skeptici će razmisliti dvaput Slika nije dostupna Bivši kongresnik osuđen zbog korupcije

Ipak, Kuchinich, jedan od najliberalnijih demokratskih kongresnika, bivši predsjednički kandidat i glasni kritičar rata u Iraku, suprotstavio se čelništvu svoje stranke i u utorak podnio prijedlog rezolucije.

Predstavnički dom će tijekom dana glasovati o rezoluciji u kojoj se predsjednik Bush optužuje za kršenje američkih zakona i međunarodnog prava zbog invazije na Irak bez prikladne autorizacije. Ista rezolucija optužuje američkog predsjednika za ratne zločine jer je odobrio i poticao zlostavljanje zatvorenika u zatvorima u Afganistanu i Iraku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene