Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagovarali ih

'SAD je tajne o Iranu dijelio s Rusijom i Kinom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države neko su vrijeme dijelile obavještajne podatke o iranskom drugom nuklearnom pogonu s Rusijom i Kinom, piše CNN-ovoj vijesti nastaloj na temelju podataka od jednoga vladina dužnosnika.

Po tim podacima, američki predsjednik Barack Obama upotrijebio je obavještajne podatke kako bi nagovorio Rusiju i Kinu da pristanu na eventualne sankcije protiv Irana. Obamina strategija gradnje koalicije s Kinom i Rusijom već je urodila plodom, rekao je taj neimenovani političar, jer je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev već dao nagovijestiti ruski pristanak na sankcije.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Uoči izbora Jeste li pročitali stranačke programe? Evo što ste odgovorili u Dnevniku Nove TV

>> Iran: IAEA će moći poslati stručnjake u inspekciju

Medvedev je rekao da Rusija kao članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda s pravom veta, a suprotno svojem dosadašnjem ponašanju, podupire sankcije protiv Irana. ‘Propadnu li sadašnje inicijative, treba razmisliti o drugim mehanizmima’, rekao je ruski predsjednik nakon sastanka G20 u američkom gradu Pittsburghu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene