Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad je i službeno

Ruska vojska dobila nepobjedivu transkontinentalnu raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi su otkrili jedinstveno oružje kojem se ne može suprotstaviti niti jedan proturaketni sustav na svijetu, prenosi Glas Rusije.

Raketne vojne jedinice za strateške namjene Rusije prikazale su novinarima u regiji Ivanovska, u europskom dijelu Rusije, najnoviji pokretni raketni sustav 'jars'.

Pročitajte i ovo Bombardiranje u Odesi Na udaru raketa Ruski napad na Odesu i Harkiv: Među poginulima i četverogodišnje dijete Ilustracija Nova generacija oružanih sustava Rusija upotrijebila novo moćno oružje: Putuje devet puta brže od zvuka, a domet joj je 1000 kilometara

'Jars', koji je poznat i kao RS-24 te SS-X-29, zamijenit će legendarni 'topol-M' sustav. Nova transkontinentalna balistička raketa u stanju je pogoditi nekoliko ciljeva na udaljenosti od 11.000 kilometara.

Najnovija raketa u  rusku vojsku je stigla prije nekoliko mjeseci, ali su zasad su je mogli vidjeti samo znanstvenici i vojni dužnosnici. Prije ulaska u vojnu uporabu, ta je raketa prošla tri uspješna testiranja, a zadnje je bilo 2008. godine.

Razvoj i uporaba te rakete vjerojatno će biti dovedena u pitanje zbog sporazuma Novi START, kojeg su potpisale SAD i Rusija. No, s druge strane, NATO i SAD grade raketni štit na područjima od ruskog interesa (zemlje bivšeg varšavskog pakta i istočne Europe) pa je ova raketa, što se Rusije tiče, vjerojatno logično rješenje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene