Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah u Moskvi?

'SAD je Bouta uvjerio da prizna stvari koje nije počinio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je optužila američke službe da su izvršile pritisak nad krijumčarem oružja Viktorom Butom čim ga je Tajland izručio kako bi ga uvjerile da prizna zločine za koje tvrdi da je nedužan.

Glavni konzul Rusije u New Yorku Andrej Jušmanov kazao je da je uspio razgovarati s Viktorom Butom, govoreći iz SAD-a na javnoj tv postaji Prvi Kanal.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju"

'Viktor Bout je, po njegovim riječima, bio pod pritiskom tijekom putovanja. Pokušavali su ga uvjeriti da prizna stvari koje nije počinio nudeći mu neke pogodnosti u zamjenu', izjavio je konzul. "Viktor Bout je odbacio te pokušaje', dodao je on.

Žalio se na neprikladnu odjeću

Operacija je izazvala bijes u Moskvi Po pisanju agencije Ria-Novosti, konzul je kazao i da se Viktor Bout žalio na konfiskaciju svih osobnih stvari i nedostatak prikladne odjeće zbog promjene klime nakon Tajlanda.

Krijumčar oružjem izjavio je da se ne osjeća krivim pred sudom u New Yorku u srijedu, dan nakon dolaska u SAD nakon izručenja Tajlanda, operacije koja je izazvala bijes Moskve.

Viktor Bout (43) riskira u najgorem slučaju doživotnu kaznu zatvora a u najboljem 25-godišnju kaznu zatvora ako ga se proglasi krivim.

Strah u Moskvi?

Bijes Moskve pokazuje, prema analitičarima, njezin strah da neke tajne padnu u ruke Washingtona, usred obnove bilateralnih odnosa.

>> 'Trgovac smrću' tvrdi da je nevin

Bouta se optužuje da je koristio flotu teretnih aviona radi prijevoza oružja u Africi, Južnoj Americi i na Bliskom istoku. Koristio je najmanje sedam pseudonima u karijeri, govori šest jezika, a neki ga smatraju bivšim pripadnikom sovjetske vojne obavještajne službe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene