Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustali od proturaketnog štita, ali...

SAD ima u planu jednu ili više vojnih baza u Poljskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države planiraju postaviti u Poljsku jednu ili više vojnih baza, nakon odustajanja od plana proturaketnog štita u središnjoj Europi, piše dnevni list Gazeta Wyborcza, pozivajući se na neimenovane poljske diplomatske izvore.

Sjedinjene Države namjeravaju postaviti u Poljskoj trajnu bazu za rakete kratkog i srednjeg dometa, kao i mobilne baze, piše list. Stalna baza bila bi postavljena u Redzikowou, na sjeveru zemlje, na istom mjestu gdje su trebali biti postavljeni presretači raketa koji su dio proturaketnog štita. Baza bi bila spojena s američkim centrom za održavanje i logistiku. 'Američka ponuda se treba konkretizirati sljedećih dana', piše Gazeta Wyborcza koja najavljuje da će zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova Andrzej Kremer u ponedjeljak otići u posjet Washingtonu, no jutros nije bilo moguće dobiti komentar od ministarstva vanjskih poslova u Varšavi.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Slika nije dostupna Poljski tisak SAD odustao od proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj?

Sjedinjene Države su 17. rujna odustale od plana proturaketnog štita u Europi nakon što su procijenile da iranski program projektila dugog dometa ne napreduje brzinom koja se ranije predviđala, što smanjuje prijetnju za kontinentalni dio SAD-a i najveće europske gradove. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene