Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez obaziranja na kršenja primirja

SAD i Rusija: Mete napada u Siriji samo Islamska država i al-Nusra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Kerry dogovorio je sa Sergejem Lavrovom da će jačati mehanizam kojim bi se osiguralo da mete zračnih udara budu samo Islamska država ili Fronta al-Nusra.

Američki državni tajnik John Kerry rekao je u ponedjeljak da je s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom dogovorio da neće razgovarati o navodnim kršenjima primirja u Siriji već će jačati mehanizam kojim bi se osiguralo da mete zračnih udara budu samo Islamska država ili Fronta al-Nusra, koja je povezana s al Kaidom.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Kerry je rekao da je razgovarao s ruskim šefom diplomacije Lavrovom te se se dogovorili kako se neće prepirati oko izvješća o kršenjima primirja na obje strane.

Ekipe u Ženevi i Amanu razmotrit će ta izvješća, rekao je Kerry na tiskovnoj konferenciji s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frank-Walterom Steinmeierom u Washingtonu.

"Radit ćemo sada čak i više kako bismo uspostavili mehanizam koji će nam pomoći da zajamčimo da su misije stvarno misije protiv Nusre ili Islamske države", rekao je Kerry.

Kerrry i Steinmeier rekli su da su oprezno optimistični glede održavanja primirja u Siriji unatoč izvješćima o njegovom kršenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene