Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niske temperature

Snijeg i hladnoća odnijeli 11 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Quebecu termometar je pokazivao -29 u petak nakon rekorda od -33,9 u četvrtak.

Velike snježne padaline i niske temperature krive su za smrt 11 osoba u SAD-u od početka nove godine, a velika hladnoća zahvatila je i istok Kanade.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg

VIDEO Oluja prijeti 100 milijuna ljudi: Temperatura pada do -25, promet paraliziran!

U Philadephiji jedan je radnik zdrobljen kad je su na njega pale vreće soli pripremljene za posipanje ulica. U državi New York jedna je 71-godišnjakinja s alzheimerovom bolešću umrla od hladnoće kad je izašla iz kuće. Još dvije osobe poginule su u prometnim nesrećama na sjeveroistoku SAD-a, ali je sedam smrtnih slučajeva pripisano hladnoći i u nekoliko država Srednjeg zapada.

U Kanadi velika hladnoća zahvatila je sva područja na istočnoj polovici. U Quebecu termometar je pokazivao -29 u petak nakon rekorda od -33,9 u četvrtak. Takva polarna hladnoća zabilježena je prethodno davne 1968. Živa je pala na -44 stupnjeva u Parentu, 400 km sjeverno od Montreala.

Ukupno je od četvrtka otkazano 5000 letova u SAD-u, od kojih 1650 u New Yorku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene