Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali na prekid pokusa

SAD i J. Koreja: Sjevernokorejsko lansiranje je ozbiljna provokacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika i Južna Koreja nisu zadovoljne zbog sjevernokorejskog lansiranja rakete.

Američki ministar obrane Leon Panetta u telefonskom je razgovoru s južnokorejskim ministrom obrane Kim Kwan-jinom ocijenio da bi planirano sjevernokorejsko lansiranje rakete predstavljalo 'ozbiljnu provokaciju', izjavio je glasnogovornik Pentagona George Little. "Obojica visokih dužnosnika sjevernokorejsko lansiranje rakete smatrat će ozbiljnom provokacijom i kršenjem međunarodnih obveza Sjeverne Koreje te aktualnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a", kazao je Little.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Ošetećeno nekoliko zgrada Kakva blamaža! Sjeverna Koreja ispalila raketu i slučajno pogodila svoj grad Slika nije dostupna Nakon 2 tjedna Neuspješno novo testiranje rakete u Sjevernoj Koreji

>> Pogledajte 3D animaciju lansiranja sjevernokorejske rakete!

U ponedjeljak ujutro SAD je pozvao Sjevernu Koreju da ne provodi pokus lansiranja rakete sa satelitom te je pozvao Kinu da upotrijebi svoj utjecaj na "susjede" i pokuša ih odvratiti od njihovih "provokativnih poteza". Sjeverna Koreja, koja nastavlja raketna lansiranja unatoč američkim i regionalnim pozivima da to ne čini, sprema i treći nuklearni pokus, prenijeli su u nedjelju južnokorejski mediji. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene