Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potreba za definiranje

SAD i Izrael razgovaraju o 'crvenoj liniji' za Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael i Sjedinjene Države razgovaraju o potrebi definiranja 'jasne crvene linije'koju Iran ne smije prijeći u razvoju svog nuklearnog programa, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

'O tome sada razgovaramo sa Sjedinjenim Državama', rekao je izraelski premijer Netanyahu za jednu televiziju no nije jasno odgovorio kakve bi akcije Washington proveo da odredi tu crtu koju Iran ne smije prijeći.

>>Izrael razmišlja o elektromagnetskom napadu koji bi Iran vratio u kameno doba?

'Mislim da pitanje nije samo o sankcijama ili mjerama koje bi mogle biti pojačane kao pritisak na Iran. To je i pitanje jasnog određivanja crte koju Iran ne smije prijeći u razvoju svojih nuklearnih kapaciteta. Ako to Iran vidi, ona postoji šansa, ne kažem jamstvo, već šansa da se Iranci zaustave i ne prijeđu tu crtu', rekao je. Netanyahu je učestalo pozivao međunarodnu zajednicu, a napose SAD, da odredi granicu kojom će spriječiti Teheran u razvoju nuklearnog oružja.

Izraelski mediji izvještavali su o rastu napetosti između američkog predsjednika Baracka Obame i Netanyahua koji je zaprijetio izraelskom vojnom intervencijom na iranska nuklearna postrojenja i bez prethodnog pristanka Washingtona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene