Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na udaru možda i New Orleans

SAD čeka udar oluje Isaac, izvanredno stanje u još tri države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još tri američke savezne države, Louisiana, Alabama i Mississippi, proglasile su u nedjelju izvanredno stanje zbog približavanja tropske oluje Isaaca, dan pošto je to učinila Florida koja je prva na udaru oluje, javljaju agencije.

Trojica guvernera također su naredila obaveznu evakuaciju stanovništva koje će naći na predviđenom putu oluje, za koju se očekuje da će do srijede prerasti u uragan druge kategorije.

I Američki Nacionalni centar za uragane izdao je u nedjelju službeno upozorenje o opasnosti od uragana za sjevernu obalu Meksičkog zaljeva od Louisiane do Panhandlea na Floridi.

Isaac je još uvijek tropska oluja s vjetrovima brzine oko 100 kilometara na sat i kreće se prema toplim vodama Meksičkog zaljeva, a mogao bi zahvatiti i zaljevska naftna postrojenja.

Pročitajte i ovo Satelitska snimka uragana Idalia Građani se evakuiraju Dramatična snimka iz svemira: Uragan ide prema Floridi, ima putanju koja nije viđena više od 170 godina - "Ovo mi je prvi zbog kojeg sam zbilja zabrinut" Srušio se helikopter na zgrade na Floridi Užas na Floridi VIDEO Spasilački helikopter srušio se na zgradu: Dimio se, okretao u zraku i pao - ima mrtvih i ozlijeđenih

>> Na Karibe stigla tropska oluja Isaac, vjetar puše 100 km/h

Isaac je u nedjelju, praćen olujnim vjetrovima stigao do južne obale Floride, koja se dobro pripremila za njegov udar. Nekoliko stotina letova je otkazano iz Miamija, Fort Lauderdalea i drugih zračnih luka u južnoj Floridi. U turističkom raju Key Westu zatvoreno je više od pola restorana i drugih obrta. Otkazan je i početak nacionalne konvencije Republikanske stranke u Tampi, koji je bio predviđen za ponedjeljak i na kojem je Mitt Romney trebao dobiti službenu nominaciju za predsjedničke izbore u studenome. Tisuće stanovnika privremeno su utočište pronašle sjevernije.

Isaac je prethodno prohujao Karibima i u Dominikanskoj Republici i na Haitiju odnio osam života. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene