Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džohar Carnajev

SAD će tražiti smrtnu kaznu za bostonskog bombaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni odvjetnik Eric Holder rekao je da bi optuženi bombaš Džohar Carnajev trebao dobiti smrtnu kaznu ako se pokaže da je kriv za napad na bostonskom maratonu prošle godine u kojem su poginule tri osobe a 264 je ranjeno.

Holder je u priopćenju kazao da je ovlastio tužitelje da zatraže smrtnu kaznu za Carnajeva, koji je optužen za počinjenje jednog na najvećih napada na američkom tlu od 11. rujna 2001.

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima Ilustracija Poslali oštru poruku Iran pogubio četvoricu muškaraca: Bili su špijuni Mossada koji su planirali terorističke napade?

Temelj za prijedlog o smrtnoj kazni je da su ubojstva bila pripremljena, okrutna te da Carnajev nije pokazao kajanje. Odmah se javila Unija za građanske slobode iz Massachusettsa koja je naglasila da će se slučaj voditi u državi koja je odavno ukinula smrtnu kaznu.

Policajac poslao fotografije uhićenja bostonskog bombaša

Prošle godine istraživanje javnog mišljena koje je proveo Boston Globe pokazalo je da 57 posto građana Bostona podupire doživotnu kaznu za Carnajeva, a 33 posto smrtnu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene