Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG UKRAJINE

SAD će postrožiti sankcije Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države su najavile da će postrožiti sankcije Rusiji zbog njene podrške proruskim pobunjenicima u Ukrajini.

Sjedinjene Države su prije sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ukrajinskog kolege Petra Porošenka u Bijeloj kući najavile da će postrožiti sankcije Rusiji zbog njezine podrške proruskim pobunjenicima u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Aleksej Navaljni posljedice za Moskvu Ukrajina poziva na uvođenje novih sankcija Rusiji zbog smrti Alekseja Navaljnog

Predsjednik Trump je razgovore s Porošenkom nazvao dobrima.

Nove sankcije se odnose na 38 pojedinaca u Ukrajini, dvojicu ruskih vladinih dužnosnika i dvanaestak pojedinaca i organizacija koje djeluju na Krimu.

Sankcijama je svrha zadržati pritisak na Rusiji kako bi se pronašlo diplomatsko rješenje, rekao je ministar financija Steven Mnuchin.

Prema američkom ministarstvu financija sankcije vezane za stanje na istoku Ukrajine će ostati na snazi sve dok Rusija ne počne poštivati svoje obveze iz sporazuma iz Minska. Američke sankcije vezane za Krim neće biti ukinute sve dok Rusija na prekine okupaciju poluotoka, dodaje isti izvor.

Među pojedincima na američkoj crnoj listi nalazi se dvadesetak ukrajinskih separatista. Oni imaju odgovorna mjesta u "Narodnoj republici Doneck", oko istoimenog grada i "Narodnoj republici Luhansk".

Na popisu su ravnatelj zatvorskih službi "Republike Krim" i njegov državni odvjetnik i ministar unutrašnjih poslova "Republike Lugansk", kao i njegov ministar za sigurnost.

Dvije paravojne organizacije i njihovi čelnici koje novače vojnike za borbu sa separatistima u Ukrajini također su na tom popisu.

I šest banaka na Krimu je na popisu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene