Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Ukrajine

SAD bi mogao uvesti sankcije Putinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika bi mogla uvesti sankcije i protiv moćnog Putina, ali ipak nije među prvima na listi...

Sjedinjene Države mogle bi uvesti sankcije i protiv ruskoga predsjednika Vladimira Putina zbog krize u Ukrajini, izjavila je u ponedjeljak na konferenciji za novinare glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki, ali je nagovijestila kako takva mjera neće biti poduzeta uskoro.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Vladimir Putin Govorio na sjednici vlade Putin prvi put priznao utjecaj sankcija na rusko gospodarstvo: "Kratkoročno bi mogle imati negativne posljedice"

Na pitanje novinara ruske radio postaje Eho Moskva putem Twittera razmatra li SAD mogućnost uvođenja sankcija i protiv ruskoga predsjednika Putina, Psaki je na Twitteru odgovorila: "Da. Važno je odrediti posljedice. SAD je u stanju sankcionirati osobe, tvrtke i sektore. Cilj nisu sankcije. Cilj je smirenje".

Putin potpisao dekret o rehabilitaciji krimskih Tatara

Potom je dodala: "Razmatra se niz dužnosnika. Mnoge bi trebalo sankcionirati prije nego bi razgovarali o predsjedniku Putinu."

Na novinarsko pitanje o Putinovoj izjavi prema kojoj se Rusija ne upliće u istočnu Ukrajinu gdje su proruski separatisti zauzeli vladine zgrade te se oglušuju o zahtjev da ih napuste, Psaki je twittala: "Putinova retorika nije u skladu s činjenicama na terenu."

SAD je uveo zabranu izdavanje viza i zamrznuo imovinu više ruskih dužnosnika i zastupnika koji se smatraju odgovornima za umiješanost u rusko anektiranje Krima prošli mjesec, a među njima su mnogi poslovni ljudi bliski s Putinom. Sjedinjene Države upozorile su na dodatne sankcije, koje bi pogodile cijele gospodarske sektore ukoliko Rusija ne bude poštovala sporazum postignut prošli tjedan u Ženevi, a cilj mu je smiriti krizu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene