Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspoređuju je s Einsteinom i Hawkingom

Sabrina ima samo 23 godine, a mogla bi promijeniti način na koji shvaćamo svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladu Amerikanku Sabrinu Gonzales Pasterski često uspoređuju s Albertom Einsteinom i Stephenom Hawkingom.

U dobi od 23 godine, koliko ima sada, Sabrina Gonzales Paterski već je postigla mnogo više nego će većina ljudi u cijelom svom životu.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Jedna od upečatljivijih stvari dogodila se kada je imala 14 godina. U tim je godinama sama napravila jednomotorni zrakoplov, pa s njim letjela preko jezera Michigan u Chicagu. Time je postala najmlađa osoba koja je sama upravljala vlastitim avionom.

Da složi vlastiti avion, trebalo su joj dvije godine, a cijelo je vrijeme dokumentirala kao napreduje projekt, piše Independent.

Diplomirala je na akademiji za matematiku i znanost u Illinoisu 2010. te je potom upisala prestižni MIT gdje je imala vrhunske ocjene.

Trenutačno radi na doktoratu na Harvardu. Više nije toliko zainteresirana za avione kao za fiziku, pogotovo crne rupe i za to na koji način gravitacija utječe na prostor i vrijeme. Posebno je zanima kvantna gravitacija unutar konteksta kvantne fizike.

Ukoliko se njezino istraživanje pokaže uspješnim, otkrića na tom području bi mogla znatno promijeniti shvaćanje svemira.

Pasterski je privukla i pažnju NASA-e, a i osnivač Amazona Jeff Bezos obećao joj je posao kad god bude spremna raditi za njega. Svoj rad Pasterski objavljuje na internetskoj stranici Physics Girl.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene