Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeno izvanredno stanje

U S. Koreji 'sabotiran' vlak s poklonima za vođinog sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlak pun rođendanskih darova za budućega sjevernokorejskog čelnika Kima Jong-Una iskočio je iz tračnica u prosincu, a moguće je da je riječ o sabotaži, javila je radijska postaja sa sjedištem u Seulu koja emitira i preko granice.

Otvoreni radio za Sjevernu Koreju, neprofitna postaja koja se često poziva na izvore u Sjevernoj Koreji, navodi da je vlak s darovima, među kojima su bili televizori i satovi, iskočio iz tračnica 11. prosinca nedaleko od sjevernokorejske granice s Kinom.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača

>> Južna Koreja najavila nove vojne vježbe idućih dana

'Služba sigurnosti proglasila je izvanredno stanje jer je vlak na pruzi Sinuiju - Pjongjang iskočio iz tračnica 11. prosinca', javila je postaja pozivajući se na izvor u sjevernokorejskoj tajnoj službi.

Izvor navodi da su tračnice na tom dijelu pruge jako stare i da je to mogući uzrok nesreće, ali da golema šteta na tračnicama i vrijeme izgreda upućuju na to da ih je možda netko namjerno oštetio. 'Vrlo je vjerojatno da je to bio netko tko se protivi dolasku na vlast Kima Jong-una', kazao je izvor, a prenosi radio. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene