Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saakašvili: Ruski potez je u potpunosti protuzakonit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili odbacio je rusku odluku o priznanju neovisnosti dviju gruzijskih regija Abhazije i Južne Osetije, nazvavši je "u potpunosti protuzakonitom".

Obraćajući se gruzijskom stanovništvu putem medija, Saakašvili je izjavio kako zaštita gruzijskog teritorijalnog integriteta nije samo pitanje Rusije i Gruzije, "nego Rusije i ostatka civiliziranog svijeta".

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna U Gruziji uvedeno izvanredno stanje

"Ta je odluka u potpunosti protuzakonita i nije utemeljena na legalnoj podlozi", kazao je Saakšvili, reagiravši ranije u utorak na odluku ruskog predsjednika Dmitrija Medvjedeva.

"Rusija je počinila nevjerojatnu pogrešku i nezamislivu štetu vlastitoj poziciji u međunarodnoj zajednici, no naškodila je sebi i kada je riječ o njezinim međunarodnim odnosima", smatra Saakašvili.

U odvojenom Saakašvilijevom pisanom priopćenju što ga je objavilo gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova stoji: "Pozivam slobodni svijet da osudi i odbaci opasnu i iracionalnu rusku odluku - ne samo zbog Gruzije, već i zbog očuvanja temelja međunarodnog reda i zakona."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene