Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svinjska gripa ili gripa A

Sa 40 oboljelih Španjolska najpogođenija europska zemlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj potvrđenih slučajeva svinjske gripe u Španjolskoj kojih je u subotu zabilježeno 20, u nedjelju je skočio na 40, čime je ta zemlja postala daleko najveća žrtva virusa te bolesti u Europi, objavilo je ministarstvo zdravstva.

No, samo šestero tih pacijenata bilo je u nedjelju još u bolnici, a 34 se vratilo doma, dodaje ministarstvo uz napomenu da su svi 'dobro reagirali na lijekove'. Osim dvaju bolesnika koje su vjerojatno zarazili članovi njihove obitelji, svi ostali su nedavno boravili u Meksiku, omiljenoj turističkoj destinaciji Španjolaca. Većina potvrđenih slučajeva zabilježena je u Kataloniji (11) i u Andaluziji (11), ističe ministarstvo. Usto, 83 osobe su 'na promatranju', u očekivanju nalaza pretraga kojima će se utvrditi jesu li zaraženi virusom koji je Međunarodna zdravstvena organizacija (WHO) nazvala A (H1N1).

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene