Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolo sreće

S prosvjeda 'Occupy' do plaće sa šest znamenki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bila je jedna od 99 posto i prosvjedovala je rame uz rame s Njujorčanima koji su okupirali Wall Street. Onda je dobila posao sa šesteroznamenkastom godišnjom plaćom samo dva stambena bloka dalje od Zuccotti parka u kojem su prosvjednici.

Tracy Postert ipak nije bila prosječna prosvjednica Occupy Wall Street prosvjeda, iako je podržavala ono što je pokret činio i što pokušava postići. 'Ono što su radili, podržavala sam', rekla je Postert za wpix.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Crkva protiv kapitalizma Univerzalna moć: Vatikan traži osnivanje globalnog tijela za ekonomsku politiku! Slika nije dostupna Uhićen 71 prosvjednik Policija je konjima rastjerivala prosvjednike na Times Squareu

Ona je provela 15 dana prosvjedujući na Wall Streetu kao nezaposlena djevojka s visokim obrazovanjem. Međutim, za razliku od ostalih prosvjednika, koji su u međuvremenu zagubili razloge zbog kojih prosvjeduju, ona kaže da to nije bio slučaj kod nje.

'Bila sam tamo kako bi pružila potporu mladim ljudima koji su imali probleme u pronalaženju posla i plaćanju dugova', istaknula je Postert. S istim problemima Postert se i sama nosila pa je umjesto da samo prosvjeduje, isticala i transparent na kojem je pisalo 'Pogledajte moj životopis'.

Nije dugo trebalo da netko primijeti njezin transparent i da padne ponuda za posao. Isti oni protiv kojih je prosvjed i usmjeren, pružili su joj šansu te je dobila mjesto mlađeg analitičara u brokerskoj tvrtki John Thomas na Wall Streetu. Iako je počela na minimalcu, izgledi da joj plaća poraste na šest znamenki je velika. No, Tracy Postert tvrdi kako će ostati dio 99 posto sve dok ne zaradi 400.000 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene