Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrali kartice

Ruski vojnici na sudu zbog krađe žrtve nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorici ruskih novaka sudit će se zbog krađe bankovnih kartica žrtve nesreće zrakoplova u kojemu je u travnju 2010. poginuo poljski predsjednik blizu Smolenska, na zapadu Rusije.

Vojni ured povjerenstva "prikupio je dovoljno dokaza" protiv novaka Sergeja Sirova, Igora Pustovarova, Jurija Sankova i Artura Pankratova, koje se tereti za "tešku krađu" te je sudu predao spis zajedno s optužnicom, priopćilo je istražno povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

>>'Posada poljskog zrakoplova bila pod psihološkim pritiskom'

Vojnici su 10. travnja 2010. bili u sigurnosnom kordonu oko mjesta pada zrakoplova poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog koje su trebali štititi.

Kako navodi istražno povjerenstvo, četvorica su ukrala više bankovnih kartica koje su pripadale Andrzeju Przewozniku, predsjedniku poljskog odbora zaduženog za brigu o mjestima stradanja Poljaka, jednoj od žrtava nesreće predsjedničkog zrakoplova, s kojih su podigli 60.345 rubalja (oko 1.600 eura).
Prijeti im maksimalna kazna od šest godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene