Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sergej Kisljak

Ruski veleposlanik napušta Washington u jeku istrage o umiješanosti Rusije u izbore u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski veleposlanik Sergej Kisljak, u središtu američke istrage o ruskoj upletenosti u američke predsjedničke izbore, završio je u subotu mandat u SAD-u.

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu objavilo je na Twitteru da njegov posao preuzima otpravnik poslova Denis V. Gončar. Kisljak je u Washingtonu bio veleposlanik od 2008. a trebao bi ga naslijediti zamjenik ministra vanjskih poslova Anatolij Antonov koji treba dobiti zeleno svjetlo Kremlja.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

Kisljakovo ime pojavilo se u istrazi vezano uz nekoliko suradnika Donalda Trumpa i trenutno se vodi nekoliko istraga o mogućim vezama Trumpove predizborne kampanje i Rusije.

U petak Washington Post izvijestio je da su američke obavještajne agencije zabilježile da je Kisljak kazao svojim nadređenima da je o važnim pitanjima vezanima uz kampanju razgovarao s Jeffom Sessionsom, sadašnjim državnim odvjetnikom, tijekom predizborne utrke 2016. dok je bio senator.

Trumpov prvi savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn morao je podnijeti ostavku u veljači nakon što je zatajio sadržaj susreta s Kisljakom američkom potpredsjedniku.

U travnju je New York Times izvijestio da je i Trumpov zet i savjetnik Jared Kushner propustio izvijestiti o svojim susretima i razgovorima s Kisljakom.

Moskva niječe da se miješala u američke predsjedničke izbore. (HINA)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene