Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se spašavanje

Ruski rudnik: 31 osoba poginula u eksploziji metana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u dvjema eksplozijama metana u sibirskom rudniku popeo se na 31, objavio je ruski ministar za izvanredna stanja Sergej Šojgu, prenijela je agencija Ria-Novosti.

'Po posljednjim podacima, 31 osoba je poginulo, a 60, koje se vode kao nestale, još su pod zemljom. Nastavljamo potragu', rekao je Šojgu koji je posjetio mjesto nesreće. 'Akcija spašavanja se nastavlja, pošto je popravljen ventilacijski sustav oštećen u eksplozijama', dodao je. U trenutku prve eksplozije u rudniku u oblasti Kemerovu, u kuzbaskom bazenu, bilo je više od 300 rudara.

Pročitajte i ovo Nestali dječak iz Njemačke Pregledavaju centimetar po centimetar I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"

>> Najmanje 12 mrtvih u najvećem ruskom rudniku

Spasilačke ekipe odmah su poslane, ali je jedna skupina njihovih ljudi bila pod zemljom kada se u nedjelju dogodila druga eksplozija. Rudnik Raspadskaja je jedan od najvećih u Rusiji. Proizvodi koks za metalurške tvornice u Ukrajini, istočnoj Europi i Aziji. Rudnik koji je otvoren 1973. u 40-postotnom je vlasništvu grupe Evraz koju kontrolira ruski milijarder Roman Abramovič. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene