456868
456868
456868
456868
456868

Ruski ratni brodovi stigli do Sirije

  • , 12.11.2016., 16:47
  • Autor:
  • komentara

Ruski ratni brodovi stigli su pred sirijsku obalu u istočnom Mediteranu kao pojačanje ruskim vojnim snagama u tom području, rekao je u subotu ruski vojni zapovjednik.

 
 
 
 
Ruski ratni brod Admiral Kuznjecov, Vladimir Putin (Foto: Arhiva/AFP)
Ruski ratni brod Admiral Kuznjecov, Vladimir Putin (Foto: Arhiva/AFP)

Zapovjednik nosača zrakoplova "Admiral Kuznjecov" Sergej Artamonov izjavio je za rusku državnu televiziju putem video veze da se brodovi sada nalaze u "predviđenoj zoni... u istočnom Mediteranu" i da "zajednički provode zadaće, manevre zapadno od sirijske obale".

Ruski ratni brodovi stigli su iz Sjevernog mora preko La Manchea. NATO je pozorno pratio njihovo kretanje.

Stoltenberg: To će povećati patnje civila

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost da će brodovi biti iskorišteni kao potpora ruskoj vojnoj operaciji u Siriji i "povećati patnje ljudi i civila."

Zapovjednik nosača zrakoplova potvrdio je da zrakoplovi već polijeću s nosača u izviđanje područja sukoba. "Letovi se odvijaju praktički svaki dan zadnja četiri dana", rekao je.

Ruska televizija razgovarala je i sa zapovjednikom nuklearne krstarice "Petar Veliki". Na pitanje nadlijeću li ih strani zrakoplovi, zapovjednik Vladislav Malakovski rekao je da se "boje prići na manje od 50 kilometara, jer znaju koliko je krstarica moćna." (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se