Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Alepo

Ruski ratni brodovi s borbenim zrakoplovima plove prema Siriji: "To nije prijateljski posjet''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ratni brodovi nedaleko obale Norveške prevoze borbene zrakoplove koji će za dva tjedna najvjerojatnije sudjelovati u konačnom napadu na opkoljeni sirijski grad Alepo, izjavio je u srijedu diplomat NATO-a pozivajući se na zapadne obavještajne izvore.

Ruska flota prošla je norveški grad Bergen, a ruski mediji javljaju da će proći kroz La Manche, uz Gibraltar i potom uploviti u Sredozemlje te stići do obale Sirije.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

"Premještaju cijelu Sjevernu flotu i dio Baltičke flote. To je najveće premještanje snaga od završetka Hladnog rata", kazao je diplomat.

"To nije prijateljski posjet. Za dva tjedna svjedočit ćemo krešendu zračnih napada na Alepo. Dio je to ruske strategije da tamo objavi pobjedu", dodao je.

Rusija, koja svojim zračnim udarima pomaže sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u borbi protiv pobunjenika u istočnom dijelu Alepa, objavila je da je najnovije raspoređivanje snaga upereno protiv boraca Islamske države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene