454346
454346
454346
454346
454346

Ruski ratni brodovi danas prolaze La Mancheom

  • , 21.10.2016., 10:41
  • Autor:
  • komentara

Flota ruskih ratnih brodova proći će danas La Mancheom na putu za Siriju.

 
 
 
 
Ruska flota prolazi međunarodnim vodama Europe (Video: Reuters)
Ruska flota prolazi međunarodnim vodama Europe (Video: Reuters)

Ruske brodove tijekom plovidbe kanalom pratit će dva britanska ratna broda, a britansko ministarstvo obrane objavilo je da će ih "pratiti u stopu".

Brodovi se nalaze unutar međunarodnih voda, no Michael Fallon, tajnik za obranu, kazao je da će ih Velika Britanija "promatrati kako bi njihova zemlja ostala sigurna".

Britanski razarač HMS Duncan i fregata HMS Richmond krenuli su iz Portsmoutha kako bi dočekali ruske brodove predvođene nosačem zrakoplova Admiral Kuznjecov koji može nositi više od 50 zrakoplova, objavio je BBC.

Ruski ratni brodovi krenuli su nedaleko od obala Norveške, a prevoze borbene zrakoplove koji će za dva tjedna najvjerojatnije sudjelovati u konačnom napadu na opkoljeni sirijski grad Alepo, izjavio je diplomat iz NATO-a. Članice EU-a osudile su djelovanje Rusije u Siriji upravo zbog teške situacije u Alepu i stradavanja civila.

Rusija, koja svojim zračnim udarima pomaže sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u borbi protiv pobunjenika u istočnom dijelu Alepa, objavila je da je najnovije raspoređivanje snaga upereno protiv boraca Islamske države.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se