Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 milijuna dolara

Ruski projektili zaplijenjeni na putu prema Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je spriječila pokušaj skupine mornaričkih časnika da iz Rusije u Kinu prokrijumčare 18 milijuna dolara vrijedne protupodmorničke rakete i zrakoplovne bombe, rekli su dužnosnici.

'Prije nekoliko dana predali smo spis za pokretanje kaznenog postupka protiv nekih mornaričkih časnika i poslovnih ljudi koji su u Tadžikistan prokrijumčarili 30 protupodmorničkih raketa i 200 zrakoplovnih bomba za daljnju prodaju Kini za 18 milijuna dolara', rekao je glavni ruski vojni odvjetnik Sergej Fridinski.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile ''Nadzor i budnost'' Sjeverna Koreja ispalila više krstarećih projektila Ilustracija Lansiranje raketa Nove napetosti: Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile

Glasnogovornik ruske mornarice Igor Digalo izjavio je da je pokušaj krijumčarenja otkriven u zajedničkoj operaciji vojske, odvjetništva i savezne službe sigurnosti FSB. Izvor blizak istrazi rekao je da bi s krijumčarenjem mogli biti povezani i viši ruski mornarički časnici. 'Sada provjeravamo jesu li u toj prijevari možda sudjelovali neki viši mornarički časnici, uključivo viceamdirale i kontraadmirale', rekao je neimenovani izvor agenciji Interfax.

Nije navedeno komu su krijumčari kanili prodati oružje niti što je kupac kanio s njim učiniti. Tadžikistansko odvjetništvo još nije zaprimilo dokaze ruske vojske o uroti. 'Čuli smo za slučaj, ali još nismo zaprimili spis', rekao je za agenciju RIA novosti Jusuf Rahmonovte, glavni tadžikistanski vojni odvjetnik. U Tadžikistanu se nalazii ruska vojna baza, ali ruski vojnici više ne nadziru granice te države s Afganistanom i Kinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene