Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje četiri dana

Ruski patrijarh Kiril u povijesnom posjetu Poljskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar ruske pravoslavne crkve Kiril stigao je u četvrtak u Varšavu u povijesni posjet Poljskoj.

Tijekom četverodnevnog posjeta, prvog posjeta jednog patrijarha Moskve i cijele Rusije katoličkoj Poljskoj, Kiril bi u petak trebao potpisati s predsjednikom Poljske biskupske konferencije, nadbiskupom Jozefom Michalikom, poziv na pomirenje Poljaka i Rusa.

'To je prigoda za susret pravoslavaca i katolika i zajedničko razmišljanje o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti', rekao je Kiril novinarima po izlasku iz zrakoplova. 'Sve se temelji na Evanđelju koji je naš zajednički temelj za rješavanje teških pitanja', dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

>> Pogledajte Putinovu reakciju kada mu je svećenik poljubio ruku...

Na službeni poziv poljske pravoslavne crkve patrijarh Kiril je u četvrtak posjetio pravoslavnu katedralu Svete Marije Magdalene, a popodne će se sastati s članovima katoličkog episkopata. Tijekom večeri bi ga trebao primiti predsjednik Bronislaw Komorowski.

U subotu i nedjelju su predviđene ceremonije u pravoslavnom svetištu Grabarka, u zemlji sa 38,2 milijuna stanovnika od kojih je pola milijuna pravoslavaca, prema službenim podacima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene