Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća evakuacija

Ruski desantni brod isplovio prema Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je uputila ratni brod iz Crnog mora prema Siriji gdje će se pridružiti drugim ruskim brodovima u očekivanju moguće evakuacije ruskih državljana iz Sirije, objavile su ruske novinske agencije pozivajući se na visoke vojne izvore.

Desantni brod Novočerkask, na kojem je ukrcana jedna postrojba pomorskog pješaštva, isplovio je prema sirijskoj luci Tartusu oko 220 kilometara sjeveroistočno od Damaska i tamo se očekuje u prvoj polovici siječnja, rekli su vojni izvori.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

>>Lavrov: Političko rješenje sukoba u Siriji još je moguće

Prema Siriji su ranije isplovili desantni brodovi Azov i Nikolaj Filjčekov. Ruski mediji ranije su javili da bi brodovi trebali sudjelovati u pomorskoj vježbi uz obale Sirije,
U Tartusu postoji ruska baza zbog sporazuma koji je Sirija 1971. godine sklopila s tadašnjim SSSR-om. U toj luci nalazi se vojarna, skladište, postrojenje za održavanje brodova, a u njoj je smješteno i oko 50 ruskih marinaca, navode ruski mediji.

Tijekom 21 mjeseca sukoba u Siriji je u sukobima oporbe i vlasti predsjednika Bašara el-Asada poginulo više od 44.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene