Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijesna suradnja

Ruski bombarderi i dalje koriste iranski zračni prostor za napade u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski bombarderi i dalje se koriste iranskim zračnim prostorom za izvođenje zračnih udara u Siriji, rekao je u subotu admiral Ali Šamhani, iranski koordinator za političku, sigurnosnu i vojnu suradnju s Rusijom u Siriji.

U kolovozu 2016. ruski lovci-bombarderi su se za izvođenje zračnih udara na džihadističke položaje u Siriji prvi put koristili iranskom vojnom bazom na zapadu zemlje.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Ruski bombarderi se "koriste iranskim nebom i to se nastavlja budući da imamo stratešku suradnju s Rusijom", rekao je Ali Šamhani koji je i tajnik iranskog Vrhovnog vijeća za sigurnost, prenosi agencija Fars.

"U najnovijim slučajevima, ruskim bombarderima nije trebala opskrba gorivom na tlu", rekao je.

"Korištenje iranskog zračnog prostora za ruske letove temelji se na zajedničkoj odluci s obzirom na potrebe na terenu u okviru borbe s terorizmom", dodao je Šamhani, a prenijela je agencija Irna.

Iran i Rusija tijesno surađuju u Siriji, gdje politički, financijski i vojno podupiru režim predsjednika Bašara al-Asada.

Teheran šalje "vojne instruktore" i "dragovoljce" kako bi se na strani sirijske vojske borili s pobunjeničkim i džihadističkim skupinama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene