Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Američka vojska ih prati

Ruske nuklearne podmornice ispred američke obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kratkom priopćenju Sjeverno regionalno zapovjedništvo američke vojske objavilo je da prati kretanje podmornica i suzdržalo se od prosvjedovanja protiv njihove nazočnosti.

Američka vojska je 'upoznata s djelovanjem ruskih podmornica ispred američke obale i u međunarodnim vodama', rekao je glasnogovornik Sjevernog zapovjedništva James Graybeal, piše u priopćenju. 'Priznajemo pravo svake zemlje da slobodno plovi u međunarodnim vodama sukladno međunarodnome pravu', dodaje se.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Slika nije dostupna Traže ratne brodove Iranske podmornice u Crvenom moru

>> Kinezi priznali incident podmornice i razarača

Dnevnik New York Times, koji je prvi objavio informacije o nazočnosti ruskih podmornica, na svojoj internetskoj stranici piše da jedna podmornica plovi u međunarodnim vodama, oko 320 km od američke obale, a da položaj druge nije poznat. Podmornice nemaju sposobnost ispaljivanja raketa, dodaje list.

Vijest o manevrima ruske mornarice dolazi u času kada Moskva pokušava zaboraviti novi neuspjeh u lansiranju interkontinentalne rakete Bulava, dometa 8.000 km, sredinom srpnja. Rusija je u prosincu prošle godine u Karipskome moru, u blizini američkih teritorijalnih voda, održala zajedničku pomorsku vježbu s Venezuelom. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene